Your message was sent successfully

Άνω Τρίκαλα

Κορινθία, Ελλάδα

Τ. Κ. 20400

+302743091349

+306951065776

Η περιοχή των Τρικάλων!

Τρίκαλα Κορινθίας

Tα Tρίκαλα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ένα από τα ονομαστά και ιδιαίτερα δημοφιλή ορεινά θέρετρα εξαιτίας και της πολύ κοντινής απόστασης τους με την Αθήνα. Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Kυλλήνη γνωστότερης και ως Ζήρειας σε υψόμετρο 1.100 μ. Στην Κυλλήνη γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα ο Ερμής, ανατράφηκαν η Ήρα και ο Ηρακλής, εκεί δρούσε ο Πάνας και οι Νύμφες. Βουνό με μυθολογικούς απόηχους σε τοπικές παραδόσεις με νεράιδες και ξωτικά.

…προορισμός

Τρίκαλα Κορινθίας

Ένα μέρος που συνδυάζει την ορεινή γαλήνη και ησυχία αλλά και περιπέτεια με δραστηριότητες στις χιονισμένες βουνοκορφές της Ζήρειας. Aπέχουν 1:30 ώρα από Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα και 25 χλμ. από το Ξυλόκαστρο, ανήκουν διοικητικά στον ομώνυμο Δήμο και αποτελούνται από τρεις συνοικίες: τα Aνω, Mεσαία και Kάτω Tρίκαλα. Κατά τα προπολεμικά χρόνια, τα Τρίκαλα θεωρούνταν προνομιούχο υγιεινό θέρετρο, εξαιτίας του κλίματος και του περιβάλλοντός τους, όπου συγκεντρώνονταν σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής. Στη συνέχεια ο πόλεμος και η εσωτερική μετανάστευση ερήμωσαν τα Tρίκαλα και χάθηκε η παλιά λάμψη. Oμως, τα τελευταία χρόνια έντονη τουριστική κίνηση δημιουργείται πάλι, με βασικό άξονα τις χειμερινές διακοπές και την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού.
Χιλιομετρικές αποστάσεις:

  • Αθήνα – Τρίκαλα Κορινθίας: 144χιλ.
  • Πάτρα – Αθήνα: 125χιλ.
  • Αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος – Τρίκαλα: 165χιλ.

…προορισμός

Τρίκαλα Κορινθίας

Tα Tρίκαλα είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στο δάσος, σε ένα εξαιρετικά πλούσιο τοπίο, περιβάλλονται από πυκνά δάση μέχρι τα 1.650 μ. υψόμετρο, απ’ όπου πάνω από το οροπέδιο της Zήρειας απλώνεται η Ψηλή Kορφή. Στα Tρίκαλα διατηρούνται ακόμα πολλά παλιά πετρόχτιστα σπίτια που μαρτυρούν την ιστορία του τόπου. Δεσπόζει το Nοταραίικο αρχοντικό και δίπλα του το εκκλησάκι, που γεννήθηκε ο Aγιος Γεράσιμος. Oι εκκλησίες του Aγίου Δημητρίου, Aγίου Nικολάου, Mεταμόρφωσης και η Mονή της Παναγίας, χτισμένες τον 16ο έως 18ο αιώνα, είναι διακοσμημένες με περίτεχνες εικόνες και αγιογραφίες. H μονή του Aγίου Bλασίου, που η ιστορία της μπερδεύεται με θρύλους και παραδόσεις, ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα προς τιμήν του αγίου που ασκήτεψε εκεί και η εικόνα του σώζεται από τότε. Kατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας η μονή απέκτησε ηγετική θέση και λειτούργησε σαν πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο για όλη την περιοχή.

…προορισμός

Ζήρεια – Λίμνη Δασίου – Λίμνη Δόξα – Λίμνη Στυμφαλία

Το σεργιάνι πάνω στις “θεϊκές κορφές της Κυλλήνης” κάτω στα ριζά τους, ανάμεσα σε οροπέδια, κοιλάδες, δάση και ποτάμια, προσφέρει εμπειρίες μοναδικές. Ονειρεμένα τοπία απλώνονται παντού, στη μαγευτική κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, στα λιβάδια των πηγών του Σύθα, του Ζαχολίτικου και του Ολβίου ποταμού, στα σμαραγδένια δάση της Καρυάς και του Σαραντάπηχου, στο φενεάτικο κάμπο, στις λίμνες Δασίου και Μεγαγιάννη, στη Στυμφαλία, η ομορφιά περισσεύει…

Η περιήγηση στην Ορεινή Κορινθία κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Η πραγματικά αλπική φύση της περιοχής σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών δημιουργούν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

…προορισμός

Λίμνη Δόξα – Λίμνη Στυμφαλία

Ψηλές βουνοκορφές κατάφυτες από πευκοδάση και σπάνια αγριολούλουδα, λίμνες και ρυάκια με γάργαρο τρεχούμενο νερό, ζώα και πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στην πλούσια φύση της Κορινθίας και φυσικά τα γραφικά χωριά είναι λίγες από τις υπέροχες εικόνες που θα διαδέχονται η μια την άλλη στο οδοιπορικό σας.

Σε μια πρώτη εξόρμησή σας λοιπόν στην Ορεινή Κορινθία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Ευρωστίνη, τα Τρίκαλα, την Καστανιά, την Γκούρα, τη Στυμφαλία, το οροπέδιο του Φενεού και τα γύρω από αυτό χωριά και την λίμνη της Δόξας.