Your message was sent successfully

Άνω Τρίκαλα

Κορινθία, Ελλάδα

Τ. Κ. 20400

+302743091349

+306951065776

Δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων!

Η ορεινή Κορινθία, ένας επίγειος παράδεισος, ξεδιπλώνεται μπροστά σας για να τέρψει όχι μόνο την όραση, αλλά να διεγείρει και τις υπόλοιπες αισθήσεις σας. Εκτός από την πανέμορφη φύση, που θα σας απογειώσει ούτως ή άλλως, έρχεται να σας προσφέρει ένα πακέτο δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την χαλάρωση με τη διασκέδαση, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για τις μικρές σας αποδράσεις. Χαρείτε την φύση και αφήστε πίσω όλα όσα σας απασχολούν.

Μαγευτικό τοπίο

Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε απόσταση 40′ οδήγησης από τα Τρίκαλα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. και δημιουργήθηκε στα τέλη του 90. Στην καρδιά της λίμνης σε ένα πλάτωμα ορθώνεται το εκκλησάκι του Άγιου Φανούρη. Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται επίσης η μονή του αγίου Γεωργίου. Η λίμνη δόξα περιστοιχίζεται από πευκόδασος.

Παιχνίδια στο χιόνι

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια, σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Ο μύθος που συναντάς στην Ορεινή Κορινθία

Λίμνη Στυμφαλία

Η μυθική Στυμφαλία είναι μία από τις σπάνιες φυσικές ορεινές λίμνες της Ελλάδας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αριθμό ειδών της πανίδας και της χλωρίδας. Η λίμνη είναι γνωστή μυθολογικά από τον άθλο του Ηρακλή που έφτασε εδώ για εξολοθρεύσει τις Στυμφαλίδες όρνιθες, τα τερατώδη πουλιά με τα χάλκινα ράμφη και τα σιδερένια φτερά που τρέφονταν με ανθρώπινο κρέας και κατέστρεφαν τα κοπάδια και τις σοδειές.

Αξίζει η επίσκεψη στο Μουσείο περιβάλλοντος Στμφαλίας!

Περιήγηση σε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία

Πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια

Οι φυσιολάτρες και οι ορειβάτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν πολλές διαδρομές πεζοπορίας στην ορεινή Κορινθία. Μπορούν να κατακτήσουν τις κορυφές της Ζήρειας, να μαγευτούν από την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, να περπατήσουν δίπλα σε λίμνες, να συναντήσουν σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, να περιηγηθούν δίπλα σε σπάνια ορεινή βλάστηση και άφθονα νερά.

Αλπικό τοπίο στην Ορεινή Κορινθία

Λίμνη Δασίου

Σε απόσταση 3,7 km από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βλέπουμε μπροστά μας τη λίμνη Δασίου. Η λίμνη Δασίου σχηματίζεται από τα νερά που ρέουν εδώ από τις γύρω κορυφές του Όρους Ζήρεια. Γύρω της έχει πολλά έλατα, ενώ όλη η περιοχή είναι κατάφυτη. Ο ήπιος χωματόδρομος δρόμος περνά δίπλα από τη λίμνη δίνει στον επισκέπτη μια πολύ καλή άποψή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ το χειμώνα το τοπίο γίνεται αλπικό, αφού τα χιόνια κατακλύζουν την περιοχή και η λίμνη παγώνει.

Βόλτα με Buggy στη Ζήρεια και στα χωριά

Εξερευνήστε τη Ζήρεια

Ζήσετε τη συναρπαστική εμπειρία της οδήγησης στα ορεινά τοπία με Buggy & οχήματα 4Χ4, εκεί όπου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Μπορείτε να περπατήσετε, να τρέξετε με τα άλογα και τα mountain bikes, να περιπλανηθείτε σε ανεξερεύνητα μονοπάτια με τα snow mobiles, να χαρείτε το χιόνι.

Βόλτα με άλογα στην Ορεινή Κορινθία

Κέντρο ελεύθερης ιππασίας

Απολαύσετε ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο δραστηριοτήτων που συσχετίζονται με το βουνό και να αφήσετε πίσω όλα όσα σας απασχολούν με εξειδικευμένο συνοδό ιππασίας & προσωπικό για την μέγιστη ασφάλειά. Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελεύθερης Ιππασίας διατίθενται ήρεμα και φιλικά άλογα για τη βόλτα σας στις γύρω ρεματιές και τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας, πόνυ για την εξοικείωση των παιδιών με το ευγενές ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας, καθώς και εγκαταστάσεις και ειδικό εξοπλισμό για τοξοβολία.