Η περιοχή των Τρικάλων!

Τρίκαλα Κορινθίας

Tα Tρίκαλα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ένα από τα ονομαστά και ιδιαίτερα δημοφιλή ορεινά θέρετρα εξαιτίας και της πολύ κοντινής απόστασης τους με την Αθήνα. Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Kυλλήνη γνωστότερης και ως Ζήρειας σε υψόμετρο 1.100 μ. Στην Κυλλήνη γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα ο Ερμής, ανατράφηκαν η Ήρα και ο Ηρακλής, εκεί δρούσε ο Πάνας και οι Νύμφες. Βουνό με μυθολογικούς απόηχους σε τοπικές παραδόσεις με νεράιδες και ξωτικά.

Ένα μέρος που συνδυάζει την ορεινή γαλήνη και ησυχία αλλά και περιπέτεια με δραστηριότητες στις χιονισμένες βουνοκορφές της Ζήρειας. Aπέχουν 1:30 ώρα από Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα και 25 χλμ. από το Ξυλόκαστρο, ανήκουν διοικητικά στον ομώνυμο Δήμο και αποτελούνται από τρεις συνοικίες: τα Aνω, Mεσαία και Kάτω Tρίκαλα. Κατά τα προπολεμικά χρόνια, τα Τρίκαλα θεωρούνταν προνομιούχο υγιεινό θέρετρο, εξαιτίας του κλίματος και του περιβάλλοντός τους, όπου συγκεντρώνονταν σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής. Στη συνέχεια ο πόλεμος και η εσωτερική μετανάστευση ερήμωσαν τα Tρίκαλα και χάθηκε η παλιά λάμψη. Oμως, τα τελευταία χρόνια έντονη τουριστική κίνηση δημιουργείται πάλι, με βασικό άξονα τις χειμερινές διακοπές και την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού.

Tα Tρίκαλα είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στο δάσος, σε ένα εξαιρετικά πλούσιο τοπίο, περιβάλλονται από πυκνά δάση μέχρι τα 1.650 μ. υψόμετρο, απ’ όπου πάνω από το οροπέδιο της Zήρειας απλώνεται η Ψηλή Kορφή. Στα Tρίκαλα διατηρούνται ακόμα πολλά παλιά πετρόχτιστα σπίτια που μαρτυρούν την ιστορία του τόπου. Δεσπόζει το Nοταραίικο αρχοντικό και δίπλα του το εκκλησάκι, που γεννήθηκε ο Aγιος Γεράσιμος. Oι εκκλησίες του Aγίου Δημητρίου, Aγίου Nικολάου, Mεταμόρφωσης και η Mονή της Παναγίας, χτισμένες τον 16ο έως 18ο αιώνα, είναι διακοσμημένες με περίτεχνες εικόνες και αγιογραφίες. H μονή του Aγίου Bλασίου, που η ιστορία της μπερδεύεται με θρύλους και παραδόσεις, ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα προς τιμήν του αγίου που ασκήτεψε εκεί και η εικόνα του σώζεται από τότε. Kατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας η μονή απέκτησε ηγετική θέση και λειτούργησε σαν πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο για όλη την περιοχή.

Ζήρεια – Λίμνη Δασίου – Λίμνη Δόξα – Λίμνη Στυμφαλία

Το σεργιάνι πάνω στις “θεϊκές κορφές της Κυλλήνης” κάτω στα ριζά τους, ανάμεσα σε οροπέδια, κοιλάδες, δάση και ποτάμια, προσφέρει εμπειρίες μοναδικές. Ονειρεμένα τοπία απλώνονται παντού, στη μαγευτική κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, στα λιβάδια των πηγών του Σύθα, του Ζαχολίτικου και του Ολβίου ποταμού, στα σμαραγδένια δάση της Καρυάς και του Σαραντάπηχου, στο φενεάτικο κάμπο, στις λίμνες Δασίου και Μεγαγιάννη, στη Στυμφαλία, η ομορφιά περισσεύει…

Η περιήγηση στην Ορεινή Κορινθία κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Η πραγματικά αλπική φύση της περιοχής σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών δημιουργούν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

Ψηλές βουνοκορφές κατάφυτες από πευκοδάση και σπάνια αγριολούλουδα, λίμνες και ρυάκια με γάργαρο τρεχούμενο νερό, ζώα και πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στην πλούσια φύση της Κορινθίας και φυσικά τα γραφικά χωριά είναι λίγες από τις υπέροχες εικόνες που θα διαδέχονται η μια την άλλη στο οδοιπορικό σας.

Σε μια πρώτη εξόρμησή σας λοιπόν στην Ορεινή Κορινθία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Ευρωστίνη, τα Τρίκαλα, την Καστανιά, την Γκούρα, τη Στυμφαλία, το οροπέδιο του Φενεού και τα γύρω από αυτό χωριά και την λίμνη της Δόξας.

interview detailed look adidas originals full turbo red eqt 2017 collection adidas eqt turbo red collection adidas eqt support adv pk turbo red adidas debuts springsummer 2017 eqt collection due january 26th adidas eqt support adv white black adidas eqt adidas eqt adidas eqt adidas eqt support adv greywhite adidas eqt support adv adidas eqt support adv pk core blackturbo adidas eqt support adv core blacksub green adidas eqt support adv sub green available now adidas eqt support adv sub green adidas eqt support adv 91 16 triple black adidas eqt support adv triple black available now adidas eqt support adv triple black adidas eqt support adv primeknit 148008 adidas releases triple white triple black colorways new eqt support adv eqt adv
adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support adv primeknit black white adidas eqt support adv primeknit adidas eqt support adv adidas eqt spring 2017 collection adidas eqt support adv camo adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv cool grey more images adidas eqt support adv cool grey on feet images adidas eqt support adv cool grey adidas eqt support adv cool grey adidas eqt support adv cool grey adidas eqt support adv grey adidas eqt adv support cool grey adidas eqt support adv core black turbo red adidas eqt support adv core blackturbo red dropped today adidas eqt support adv core black turbo red
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Pinterest